Organizare

Organizare

Tineret

Scopul principal al activitatii pentru tineret este sa-i conduca pe tineri la mantuirea oferita prin Domnul Hristos. Acest lucru se poate realiza prin:

a) ajutorul oferit tinerilor sa inteleaga valoarea lor individuala, sa descopere si sa dezvolte darurile si capacitatile lor spirituale;

b) pregatirea si imputernicirea tinerilor pentru o viata de slujire a Bisericii lui Dumnezeu si a societatii;

c) integrarea tinerilor in toate aspectele vietii si conducerii Bisericii pentru a fi angajati cu totul in misiunea Bisericii.

Tinerii nu sunt viitorul, ci chiar realitatea prezenta a bisericii

Inca de la inceputurile sale, Biserica Adventista de Ziua a Saptea a fost strans legata de activitatea tinerilor, acestia avand o importanta deosebita in formarea si evolutia Bisericii. De altfel crestinismul are la baza lucrarea unor persoane tinere, profund implicate in societate care au reusit prin entuziasmul lor sa indeplineasca „testamentul” unui alt tanar, Isus Hristos.

Entuziasmul si simplitatea tinerilor dublate de o credinta fara margini ca „Tatal” lor este cu ei in orice lucru a dus la abordari curajoase si asumarea unor activitati „de suflet” ale Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea atat in interiorul cat si in exteriorul acesteia. Astfel prin implicarea continua a tinerilor adventisti si prin oferirea de ocazii de dezvoltare personala tuturor categoriilor de varsta, Biserica Adventista a fost permanent adaptata la nevoile societatii fiind implicata si chiar devenind „varful de lance” al activitatilor din domeniul voluntariatului, sanatatii, dietei vegetariene, educatiei copiilor sau prevenirii consumului de tutun

Unul dintre factorii de succes ale acestui departament este intelegerea ca activitatile ce converg spre indeplinirea misiunii departamentului, mantuirea tinerilor prin Isus Hristos, sunt vazute si intelese ca fiind organizate pentru tineri, cu tineri si catre tineri.

Aceasta misiune nobila este indeplinita atunci cand tinerilor le sunt oferite toate conditiile si sprijinul pentru o viata spriritiuala desavarsita, cand sunt sprijiniti sa-si descopere si sa-si dezvolte darurile spirituale si capacitatile, cand sunt echipati si investiti cu incredere pentru o viata de slujire in Biserica lui Dumnezeu si in comunitatea sociala in care isi desfasoara activitatea si, de asemenea, cand sunt integrati in toate domeniile vietii bisericii si ale conducerii pentru ca ei sa poata participa pe deplin la viata acesteia.

In sprijinul oferirii unei „hrane adecvate” Departamentul de tineret a creat diferite programe educativ – recreative adaptate fiecarei grupe de vârsta:

  • Licurici (6-10 ani)
  • Exploratori (11-14 ani)
  • Companioni (15-19 ani)
  • 20+ (20-35 de ani)
  • Amicus – program special pentru studenti

Obiectivele acestor programe sunt de a oferi fiecarui tânar posibilitatea de a-si dezvolta pe deplin potentialul oferit de Dumnezeu, de a pune aceste daruri in folosul lui Dumnezeu si al aproapelui lor si de a-i aduce intr-o relatie mântuitoare cu Dumnezeu.

Prin activitatile pe care le desfasoara incepând de la cea mai frageda vârsta, tinerii isi dezvolta inteligenta, isi imbogatesc educatia standard oferita de scolile publice, capata abilitati diverse si sunt incurajati sa se implice in viata sociala a comunitatii din care fac parte, prin voluntariat.

Desigur un rol important o are si formarea spirituala a tinerilor, pe parcursul desfasurarii programelor urmarindu-se asimilarea valorilor si principiilor moralei crestine prin activitati si jocuri potrivite cu segmentul de vârsta caruia ii sunt destinate. Obiectivele urmarite in acest domeniu sunt incurajarea unei vieti spirituale personale precum si asumarea unor principii morale solide in concordanta cu Sfintele Scripturi.

Domeniile abordate sunt dintre cele mai diverse: cunoasterea si dezvoltarea personala, aprofundarea cunostintelor generale, explorarea judicioasa a naturii, cunoasterea si protejarea mediului inconjurator, ajutorarea celor aflati in situatii deosebite, promovarea unui stil de viata sanatos, formarea unor standarde morale inalte etc.

Finalitatea acestor programe este formarea de oameni inteligenti, cu o educatie deosebita beneficiind de abilitati diverse si fiind implicati in problemele societatii in care traiesc, toate acestea dublate de o legatura personala puternica cu Dumnezeu si de un caracter puternic bazat pe standarde morale, specific crestine.


Felix Mușat

Născut în 1984, la Pucioasa, județul Dâmbovița, pastorul Felix Mușat este licențiat în teologie pastorală și în psihologie.

De asemenea este masterand în Psihologia Familiei al Universității Montemorelos din Mexic și are formare în Psihoterapie, Școală Sistemică de Familie și Cuplu.

Înainte de alegerea sa ca Director al Departamentului Tineret, a slujit ca pastor în Ialomița și  Constanța.

Felix Mușat este căsătorit cu Adina și împreună au doi copii: Eva-Thais și Levi-William.

 

Director Departament Tineret
Telefon: 0756-078.394
Email: felixmusat (@) adventist.ro

 

 

 

 

 

 

 


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.