Noutăți

Info Muntenia

Vino la Crosul European al Sănătății

 

Vino dumincă, 22 aprilie 2018
Parcul IOR (Titan) din București

 

Duminică, 22 aprilie 2018, va avea loc, în Parcul IOR (Titan) din București, Crosul European al Sănătății. Evenimentul este organizat la finalul Conferinței Europene de Sănătate, desfășurată, în premieră, în România.

ÎNSCRIE-TE AICI!

Din acest motiv, alături de ceilalți participanți, la Cros vor participa medici și profesioniști din domeniul medical, din peste 20 de țări, veniți la București pentru Congresul European de Sănătate, dedicat reversibilității bolilor cronice prin stilul de viață.

Crosul European al Sănătății are ca obiectiv conștientizarea și promovarea noilor descoperiri din domeniul medical legate de stilul de viață. De asemenea, scopul direct este promovarea mișcării și a unui stil de viață sănătos în rândul populației, nu doar ca mijloc de prevenire al îmbolnăvirilor ci și ca o metodă terapeutică în tratarea anumitor afecțiuni cronice cum ar fi hipertenesiunea arterială, diabet, obezitate, cancer, etc

Cu sprijinul susținătorilor instituționali, al sponsorilor și al mass-media, ne dorim ca evenimentul să constituie un pas înainte în promovarea mișcării regulate și a unui stil de viață sănătos în rândul bucureștenilor indiferent de vârstă, statut social, condiție fizică sau dizabilitate.

SECȚIUNI și START

În vederea asigurării ritmului și condițiilor necesare unui eveniment potrivit fiecărei persoane, crosul va avea patru secțiuni distincte:

  • Crosul Popular (orice persoană între 18 – 99+ ani). Lungimea traseului este de 7 km.
  • Crosul Adolescenței (orice persoană între 14 – 18 ani). Lungimea traseului este de 3 km.
  • Crosul Familiei (părinți și copii, indiferent de vârstă. Părinții pot alerga cu și alături de cei mici, pe un traseu special. Cărucioarele și landourile sunt permise.) Lungimea traseului este de 750m.
  •  Crosul persoanelor cu dizabilități. Orice obiect necesar deplasării, cu excepția celor acționate electric, sunt permise. Lungimea traseului este de 1,5 km.

Din punct de vedere organizatoric, Crosul Sănătății va beneficia de suportul Primăriei Sectorului III, București, al Poliției locale, al Jandarmeriei și al tuturor instituțiilor publice abilitate.

ÎNSCRIERI

Înscrierile la una dintre secțiunile crosului se poate face:

– prin completarea formularului disponibil online
– prin intermediul listelor furnizate de reprezentanții instituțiilor, companiilor și organizațiilor non-guvernamentale participante
– în limita timpului, în ziua evenimentului, pe baza formularelor disponibile și a unui act de identitate

Notă: În cazul minorilor este necesară prezența unui părinte sau a unui tutore.

Toate persoanele înscrise la cros, vor fi invitate, începând cu luna mai, să facă parte din cel mai mare club gratuit dedicat sănătății la nivelul orașului București. Pe lângă mișcare regulate, activitățile clubului se vor concentra pe schimbarea stilului de viață, pe întâlniri cu specialiști în medicina lifestyle, nutriționiști și
psihologi.

TAXA DE PARTICIPARE

Taxa de participare este opțională și simbolică, de doar 10 lei / participant, iar toate fondurile strânse vor fi investite în dotarea bibliotecilor școlare din București cu publicații care promovează un stil de viață sănătos.

PREMII

Per total, vor fi acordate 20 de premii, primilor cinci clasați la fiecare cursă dar, de asemenea, având în vedere obiectivul acestui Cros fiecare participant va primi un pachet promoțional.

CATEGORII DE PREMII

Toți participanţii vor putea participa la o tombolă organizată cu ocazia evenimentului, la care pot câştiga echipament sportiv, biciclete….

Crosul Popular (femei / bărbați)

– de la vârsta de 19 ani până la 34 ani;
– de la vârsta de 35 ani până la 45 ani;
– de la vârsta de 46 ani până la 59 ani.
– de la vârsta de 60 ani până la 80 ani
– de la vârsta de 80 ani până la 99+ ani

Crosul Adolescenței (fete / băieți)

– de la vârsta de 12 ani până la 14 ani;
– de la vârsta de 14 ani până la 16 ani;
– de la vârsta de 16 ani până la 18 ani;

Șase premii speciale vor fi oferite:

– primelor trei școli / licee cu cei mai multi participanți
– primelor trei școli / licee, în funcție de media participanților din respectiva instituție de învătământ

Crosul Familiei

În cadrul competiției pentru familii primii 100 de concurenți ce vor trece linia de sosire vor câștiga câte un premiu.

Crosul persoanelor cu dizabilități.

În cadrul competiției dedicate persoanelor cu dizabilități, toți concurenții ce vor trece linia de sosire vor câștiga câte un premiu.

 

Despre proiectul “Sănătate prin schimbarea stilului de viață “

 

Medicina stilului de viață sănătos sau lifestyle medicine, cum mai este cunoscută în rândul comunității medicale, reprezintă acum un domeniu în dezvoltare al medicinei moderne.

În prezent, abordarea stilului de viață ca metodă terapeutică, nu doar ca metodă de prevenire a bolilor cronice, duce discuția de la mijloacele de prevenire a îmbolnăvirii și beneficiile generale ale unui stil de viață sănătos, la utilizarea terapeutică a medicinei stilului de viață.

Proiectul își propune implementarea celor mai noi descoperiri din domeniul medicinii stilului de viață într-un mod natural, în viața celor intersați. Pentru a face acest lucru posibil, începând cu luna mai, va fi inițiat din cel mai mare club gratuit dedicat sănătății la nivelul orașului București. Pe lângă mișcare regulată, activitățile clubului se vor concentra pe schimbarea stilului de viață, pe întâlniri cu specialiști în medicina lifestyle, nutriționiști și psihologi.

Conferința Europeană de Sănătate, Reversibilitatea bolilor cronice prin Lifestyle Medicine și Crosul European al Sănătății sunt organizate de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea la nivel European în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.

Deși pare surprinzător, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a primit la nivel international cea mai largă recunoaștere a implicării în domeniul medical a membrilor ei. Specialiști adventiști sunt pioneri ai descoperirilor și intervențiilor medicale ce au schimbat percepția asupra medicinei iar stilul de viață adventist este evidențiat inclusiv în declarația de misiune a Bisericii: „Adventiștii de ziua a șaptea vor transmite speranță prin preocuparea pentru calitatea vieții, care este deplină doar în Hristos.”

La nivel instituțional, această viziune a dus la înființarea unui departament prezent la toate nivelurile Bisericii, inclusiv pe plan local, destinat exclusiv promovării sănătății și având ca scop susţinerea şi promovarea unor principii de viaţă sănătoase privind alimentaţia, munca, odihna și recreerea. În cadrul acestuia, Biserica oferă programe de educaţie preventivă și de abandonare a fumatului, cursuri de gătit sau de stil de viață sănătos.

De asemenea, în prezent, adventiștii de ziua a șaptea dețin la nivel mondial 763 de instituții medicale, dintre care 441 de clinici și dispensare și 180 de spitale și policlinici care deservesc peste 18 milioane de persoane și promovează în mod consecvent programele de asigurare a sănătății populației.

Dincolo de numărul instituțiilor, recunoașterea prin numeroase descoperiri, distincții sau personalități, implicarea medicală, socială și educațională sunt domenii prioritare ale vieții practice de credință în rândul membrilor Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.